Stora Journalistpriset

Då tillkännages årets nominerade

Årets nominerade presenteras i en livesändning den 2 november. Sändningen kommer att ledas av årets programvärd, programledaren Jenny Strömstedt.

Vilka som har chansen att vinna Stora Journalistpriset i kategorierna Årets Berättare, Årets Förnyare, Årets Röst och Årets Avslöjande tillkännages i en livesändning den 2 november klockan 11.00.

Värd för sändningen är årets programvärd, Jenny Strömstedt, som kommer att presentera de nominerade tillsammans med juryns ordförande Jonas Bonnier. Sändningen kommer att finnas tillgänglig på storajournalistpriset.se.

Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest kända och erfarna TV-profiler och har sedan 2005 varit programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Hon har under sin karriär lett galor, partiledardebatter, valvakor samt program som Kalla fakta, Brottsjournalen och sin egen talkshow. Hon har även varit krönikör i Expressen och gett ut flera böcker – i år är hon aktuell med Ett år av liv i trädgården, skriven tillsammans med poddkollegan Victoria Skoglund.

Prisutdelningen sänds live från Bonniers Konsthall den 16 november, från klockan 18.00. Utöver vinnarna i kategorierna Årets Berättare, Årets Förnyare, Årets Röst och Årets Avslöjande offentliggörs också vinnaren av Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

Om personuppgifter