Stora Journalistpriset

Rebecca Corbett

Rebecca Corbett är en central och drivande kraft i NYT:s ambitiösa arbete med grävande journalistik. Den 22 november kommer hon till utdelningen av Stora Journalistpriset i Stockholm.

Rebecca Corbett är den internationella gästen vid utdelningen av årets Stora Journalistpris. Hon leder tidningens avdelning för grävande journalistik och räknas som en av New York Times mest ansedda och krävande redaktörer. Det var också hon som ledde reportrarna som avslöjade Harvey Weinstein och utlöste den våg av reaktioner som blev inledningen till Me Too rörelsen. För det belönades de med Pulitzer-priset.

Rebecca Corbett har varit drivande i många av de senaste årens tunga avslöjanden. Det är allt från NSA, terrorism, Rysslands inblandning i det amerikanska valet, och nu senast de kontroversiella sexanklagelserna mot Brett Kavanaugh, domaren som blev invald i USA:s högsta domstol. Till det som kännetecknar hennes redaktörskap är att hon sätter lika stor vikt vid att varje uppgift är granskad och korrekt, som hur ett avslöjande eller en historia är berättad. Det är en journalistikens tolvtaggare som Jessika Gedin intervjuar på journalistpris-galan.

Om personuppgifter