Stora Journalistpriset

Nu har nya juryn checkat in!

Den nya juryn för Stora Journalistpriset har samlats för årets första sammanträde. Fyra av de ordinarie ledamöterna är helt nya och med på lunchmötet på Bonniers Nedre Manilla var också de nya suppleanterna, som egentligen går med i juryn först 2014.

Att träffas är viktigt för att dra upp riktlinjerna för arbetet när nomineringarna börjar komma igång på allvar. Det sker i augusti – september då Stora Journalistpriset annonserar efter nomineringar. Den sista nomineringsdagen är den 1 oktober, men redan nu går det bra att nominera. Det verkligt intensiva arbetet med att välja bland vanligtvis drygt 200 nomineringar i fyra olika kategorier sker i oktober med möten varje vecka.

– Det är en fantastiskt kompetent jury med stor bredd inom alla medieområden, säger juryns verkställande ledamot Stefan Mehr (som själv inte har någon rösträtt).

– Det är uppenbarligen attraktivt och prestigefullt att sitta med i juryn fast det innebär en hel del arbete. Juryn är en frizon med en obruten dialog där samtalsämnet är god och förnyande journalistik. Vilken duktig journalist tycker inte om att vara med i det samtalet?

Om personuppgifter